Wil jij hoger in google komen met je website en zoekresultaten dan is het belangrijk om je website technisch goed opgebouwd te hebben en SEO vriendelijke teksten op je website te plaatsen.

Hieronder geven we je een aantal voorbeelden hoe je hoger in google kunt komen.

Technisch

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je website technisch goed is opgebouwd. Gebruik de juiste meta-tags en zorg ervoor dat de belangrijkste pagina’s op je website vanaf de home page bereikbaar zijn. Maak een sitemap en biedt deze aan bij google.

Wat ook heel belangrijk is, is het schrijven van je teksten, doe dat zo SEO vriendelijk mogelijk!

Wat zijn SEO vriendelijke teksten?

Het web raakt vol en helaas ook met minder kwalitatieve teksten. De afgelopen jaren heeft Google zich flink ontwikkeld en weet het steeds beter het kaf van het koren te scheiden. Wil je jouw teksten goed vindbaar maken, dan zal je daar de dag van vandaag dus goed je best voor moeten doen. De volgende kerncomponenten zijn belangrijk voor SEO:

  • Zorg voor een duidelijke opbouw van de tekst (bijvoorbeeld: een duidelijke titel en sub paragrafen).
  • Maak de tekst aantrekkelijk en kwalitatief (bijvoorbeeld: visuele elementen en het voorkomen van spelling en grammatica fouten)
  • Zorg er voor dat je de juiste SEO signalen door geeft. Men noemt dit ook wel “on page SEO”. (Bijvoorbeeld: de title tag en de alt tag)

Hoe schrijf je SEO teksten?

Er is geen vaste maatstaaf voor SEO teksten. Wel zijn er richtlijnen vanuit Google.

  1. Leg de waarde uit die je toevoegt (titel)
  2. Leg uit hoe je dit creëert (subtitel)
  3. Visualiseer het (afbeelding, video, 3d object)
  4. Maak het geloofwaardig (sociale bewijskracht)
  5. Ga over tot actie (call to action)
Hoger in google

Indexering:

Zorg dat je website geïndexeerd wordt door Google. Google heeft een spider die jou website afzoekt en waarde geeft aan de pagina’s om zo de positie in de zoekresultaten te bepalen. Je kunt bij Google aangeven dat jou website online staat en dat doe je met Google Search Console. Dit is een gratis dienst van Google die de aanwezigheid van jouw site in de index van Google bijhoudt en onderhoudt. 

Hulp van plugins

Gelukkig heeft WordPress tegenwoordig een aantal goede plugins die hulp bieden bij het schrijven van goede SEO teksten en hoef je dus niet volledig zelf overal aan te denken. Met de hulp van de plugin kom je een aardig eind. Wel raden wij aan regelmatig nieuwe content op je website te zetten of een blog te openen.

Wij kunnen hulp bieden bij het schrijven van de teksten en met wat externe software de vindbaarheid in google bevorderen.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Linkbuilding

In de basis is linkbuilding het verkrijgen van links van derde websites die verwijzen naar jouw website. Hoe meer relevante websites er naar jouw website verwijzen hoe meer zoekmachines als Google gaan denken dat jouw website een autoriteit is rondom de onderwerp die te maken hebben met jouw website.

Daarbij is het belangrijk naar dit kwalitatieve links zijn waardoor een natuurlijk linkprofiel ontstaat.
Dat houdt in dat het lijkt voor zoekmachines alsof deze relevante links op een natuurlijk manier, en dus niet gemanipuleerd lijken, naar jouw website verwijzen.